<meta name='google-adsense-platform-account' content='ca-host-pub-1556223355139109'/> <meta name='google-adsense-platform-domain' content='blogspot.com'/> <!-- data-ad-client=ca-pub-3989271964541122 --> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6332592750479026365\x26blogName\x3danimalcrueltyslo\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://animalcrueltyslo.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsl_SI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://animalcrueltyslo.blogspot.com/\x26vt\x3d6854503402242233623', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 Komentarjev: 0   Objavite komentar   |   19. avgust 2008

V Rimski deklaraciji o svetovni prehranski varnosti iz leta 1996 je bila zapisana pravica vsakega človeka do »dostopa do zdravstveno neoporečne in s hranili bogate prehrane«. Podpisniki so s tem podkrepili svojo politično voljo »za odpravo lakote v vseh državah sveta«.

V letu 2008 se težave s podhranjenostjo v mnogih delih sveta niso le povečale, temveč so dosegle svoj vrh. Slabe letine in razmetavanje žitaric, eksplozivno naraščajoče cene in nespametne kmetijske prakse so le nekateri od vzrokov, ki ogrožajo obstoj pomoči potrebnih ljudi.

Nesprejemljivo je, da se celo v takšni krizni situaciji, ki letno stane življenja skoraj šest milijonov otrok, še naprej ogromen delež razpoložljive hrane razmetava v živinoreji.

V imenu humanosti svetovno prebivalstvo, ki se zaveda svoje odgovornosti, ne more več dopuščati, da se potroši od 7 do 16 kilogramov žitaric, do 15.500 litrov vode in 323 m2 pašnikov za prirejo le enega kilograma govedine za premožnejše potrošnike. Najvišja prioriteta je pravičnejša in trajnostna oskrba vseh ljudi s hrano.

Čeprav strokovnjaki organizacije FAO živinorejo označujejo kot eno največjih groženj okolju, se njihova priporočila žal omejujejo le na nove kmetijske tehnike, od katerih bi nekatere celo lahko privedle do nepopravljivega uničenja okolja.

Vsi stradajoči ljudje, več milijonov vegetarijancev ter vsi ljudje, ki iščejo odgovornejše alternative glede obstoječih škodljivih tradicij, lahko od nosilcev odločitev, vlad in mednarodnih organizacij upravičeno zahtevajo objektivno raziskavo vseh razpoložljivih alternativ, vključno z vegetarijanstvom.

Ta trajnostni način življenja, ki življenje hkrati tudi ohranja, si zasluži s predsodki neobremenjeno presojo ter promocijo, predvsem zaradi svojega potenciala, da divjajočo vojno »hrane proti krmi« odloči v prid človečnosti.

Zaradi tega vzroka apeliramo na Združene narode in njihove agencije, da vegetarijanstva več ne ignorirajo, temveč da njegove mnogotere prednosti brez predsodkov in na znanstveni osnovi raziščejo – s ciljem, da bi jih lahko vnesli v bodoče strategije za svet brez lakote.

http://un.evana.org/sign.php?lang=sl

Prevod: www.globetransformer.org

Oznake: , , , , , , , , , , ,

0 Komentarji:

Objavite komentar

<< Domov