<meta name='google-adsense-platform-account' content='ca-host-pub-1556223355139109'/> <meta name='google-adsense-platform-domain' content='blogspot.com'/> <!-- data-ad-client=ca-pub-3989271964541122 --> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6332592750479026365\x26blogName\x3danimalcrueltyslo\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://animalcrueltyslo.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsl_SI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://animalcrueltyslo.blogspot.com/\x26vt\x3d6854503402242233623', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 Komentarjev: 1   Objavite komentar   |   31. marec 2009

Objavljamo zanimiv komentar na izjavo Vide Čadonič Špelič, generalne direktorice Veterinarske Uprave Republike Slovenije s strani bralke Večer-a na spletu.

Živali ne zanima, ali jih ljudje zakoljejo strokovno ali ne

Na radiu Celje sem pred dnevi poslušala oddajo o jumbo plakatu z zaklano kravo, v kateri sta nastopila Stanko Valpatič, predsednik Društva za osvoboditev živali in njihove pravice, in Vida Čadonič Špelič, direktorica Vursa. Slednja je govorila samo o tem, kako na pravilen, human, strokoven in zakonsko predpisan način v slovenskih klavnicah ubijajo živali. Vendar živali ne zanima, ali jih ljudje zakoljejo strokovno ali ne. Mnogi ljudje, ki niso odprtega srca, se skrivajo za neživljenjskimi zakoni in praznimi strokovnimi besedami, samo da bi prikrili, kaj počnejo nad nemočnimi bitji. Malo mar jim je za trpljenje živali in hkrati jim je malo mar tudi za nas, pomembno je, da jim ljudje dajejo denar za trupla živali. Še do danes jim ta denar, ki si ga služijo s klanjem in temu rečejo delo, ni prinesel nobenega zadovoljstva. Samo od nas je odvisno, ali jih bomo še naprej podpirali s tem, da kupujemo živalska trupla. Saj si ne želimo živeti v neljubezni, ki jo takšna dejanja povzročajo. Dobili smo semena, da jih posadimo, požanjemo in pojemo. Živali pa se ne da posaditi, isto kot mi se rodijo, ustvarijo si družino, imajo srce kot vi in jaz.

Nihče si ne želi, da izvajajo nasilje nad njim. Čadoničeva je govorila o humanem klanju. Naj se vpraša, ali bi dovolila nekomu, da se humano spravi nad njo. Verjamem, da nikoli več ne bi izjavila česa takega. Povedala je tudi, da obiskovalci načeloma ne morejo obiskati klavnic zaradi higienskih razlogov. To je zavajanje ljudi. Pošteno bi bilo, da bi vsi videli, slišali in občutili, kaj se dogaja za stenami klavnic.

Vir: Večer na spletu

Oznake: , , , , , , , , , , ,

1 Komentarji:

Anonymous Anonimni said...

ta beasediu ti siguarno pride do srca, razen ce si vesoljc uzeroma cru

18. april 2013 ob 01:46

 

Objavite komentar

<< Domov